Bel ons!

+31 (0) 10 45 67 146

Werving & Selectie

slide_4

Herkent u dit?

Een veelvoorkomend probleem bij organisaties is het vinden van goed personeel. Er staan veel recruitmentbureaus in de rij om een kandidaat te leveren. Echter het ontbreekt recruitmentbureaus of arbeidsbemiddelaars vaak aan de juiste kennis of specialisatie.

  • (goede) verkopers zijn vaak snel weer weg
  • een (te) klein deel van de verkopers draait op of boven target
  • rayons staan te lang leeg tijdens het zoeken naar de juiste Sales Professional
  • (goede) verkopers zijn vaak snel weer weg
  • een (te) klein deel van de verkopers draait op of boven target
  • rayons staan te lang leeg tijdens het zoeken naar de juiste Sales Professional

Welke gevolgen?

Goed personeel is op elke positie belangrijk, maar als er geen (goede) of te weinig Accountmanagers zijn dan loopt de omzet of marge al snel achter op de doelstellingen. Dat geldt overigens ook als de andere Accountmanagers een rayon (deels) moeten overnemen. Het is een korte termijn oplossing, terwijl deze extra belasting de werkdruk onnodig verhogen.

Onze visie?

USP Sales probeert door focus, flexibiliteit, kennis en ervaring (en een database met bijna 45.000 gekwalificeerde kandidaten) ondersteuning te bieden bij het zoeken naar de juiste kandidaat. Hierbij zoeken we niet naar talenten, maar naar een bewezen trackrecord.
Ook vinden wij het belangrijk dat een Sales Professional minimaal twee tot drie jaar voor een organisatie werkt. Dat lijkt kort, maar het gemiddelde ligt helaas vaak lager (geen verlenging tijdelijke contract of medewerker vertrekt zelf).

Onze oplossing(en)?

Quick Search
Werving & Selectie
Detachering
Interim
Uitzenden

De voordelen?

Waar andere bureaus stoppen gaat USP verder. USP is bereid een deel van het risico te dragen in het onverhoopte geval dat onze kandidaat stopt of als het contract niet wordt verlengd. Een voorbeeld hiervan is onze 3 x 8% regeling. Normaal betaalt een klant een Werving & Selectie fee van 20% van het jaarsalaris. Bij de 3 x 8% regeling betaalt de klant 8% bij aanvang, 8% na het verstrijken van de proeftijd en de laatste 8% pas na 90 of 210 dagen. En daarbij geldt: geen kandidaat - geen factuur.

Hoe verder?

Op basis van een Quick Search (kosteloos) kunnen we vrijwel direct aangeven hoeveel kandidaten we in ons bestand hebben die voldoen aan uw criteria (provincie, concurrentnamen, zoekwoorden, etc).
Vraag naar onze mogelijkheden of maak zelf een gratis vacature aan op https://www.jobpositions.nl (hierbij wordt geen actieve werving door USP gedaan).